Boschker gaat door het stof: 'Beeld dat ik van Wout geschetst heb is niet correct'

Boschker gaat door het stof: 'Beeld dat ik van Wout geschetst heb is niet correct'

Gepubliceerd: maandag 6 juli 2020 om 09:51ma 06-07-2020 om 09:51

Laatste update: maandag 6 juli 2020 om 09:52ma 06-07-2020 om 09:52

Wout Brama heeft zijn contract bij FC Twente met een seizoen verlengd, maar niet voordat er vanuit keeperstrainer Sander Boschker en de club excuses gemaakt werden voor de situatie van afgelopen seizoen.

Boschker kwam in opspraak door uitgelekte opnames van een gesprek dat hij had met fans. "Wout zorgt voor wrijving. Hij beïnvloedt jongens door zijn manier van praten en zijn gedrag. Hij vindt dat hij moet spelen en dan is hij heel cynisch", zei Boschker. "Als jullie elke keer zingen over Woutje Brama, dan speel je wel met sentimenten. Wout is niet de redder, de man zoals jullie hem zien."

In een verklaring op de website van FC Twente biedt Boschker zijn excuses aan voor die woorden. "De manier waarop ik tijdens het bewuste gesprek over Wout heb gesproken was niet goed. Het beeld dat ik van Wout heb geschetst was niet correct. Dat heb ik met Wout kunnen bespreken en ik heb daarvoor mijn excuses aangeboden. We hebben afgesproken om het achter ons te laten. Het is mooi dat Wout voor de club behouden blijft", aldus Boschker op de website van FC Twente.

Namens FC Twente gaat ook algemeen directeur Paul van der Kraan door het stof. "Vorig seizoen kwam Wout na een gesprek tussen staf en supporters in een kwaad daglicht te staan. Zo ken ik Wout helemaal niet. De manier waarop we daarna met de situatie zijn omgegaan was niet goed. Het kan niet zo zijn dat er op die manier openlijk over een werknemer wordt gesproken, dat is FC Twente onwaardig en daarvoor zijn excuses op zijn plaats", aldus Van der Kraan.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws