Na Ekkelenkamp ook 'etterbakje' en 'topspeler in aanleg' getipt bij FC Twente

Na Ekkelenkamp ook 'etterbakje' en 'topspeler in aanleg' getipt bij FC Twente

Gepubliceerd: dinsdag 7 juli 2020 om 20:14di 07-07-2020 om 20:14

FC Twente krijgt het advies om gebruik te maken van zijn contacten bij Ajax. Jurgen Ekkelenkamp werd al getipt, maar ook Noa Lang en Lassina Traoré zouden 'topspelers' zijn voor de Tukkers, klinkt het bij VoetbalTijd.

Twente kan Traoré veel beter gebruiken dan Tomas Necid, die in onderhandeling zou zijn met de club. "Nee, dat is net geen eerste spits. Hij is traag, technisch niet vaardig", zegt zaakwaarnemer René Wagelaar, die Ekkelenkamp al naar voren schoof, over de Tsjech.

Wagelaar krijgt bijval van Jan van Staa. De voormalig assistent en interim-trainer van Twente ziet liever Traoré komen. "Als je over spitsen praat van kaliber en zo iemand komt met de juiste instelling, dan zijn dit de topspelers. Ze zitten heel dicht tegen Ajax 1 aan. Maar Andries Ulderink (assistent in de Grolsch Veste, red.) heeft bij Ajax gewerkt en ook met Erik ten Hag moet er wel een link zijn. Dat zijn topspelers in aanleg", doelt hij ook op Ekkelenkamp.

Eddy Achterberg ziet Traoré eveneens als een topspeler voor Twente. "Als zo iemand zou komen, zou dat fantastisch zijn. En ik denk ook voor die knul om zichzelf te laten zien", zegt de oud-speler. "Noa Lang is ook zo'n type. Het is een etterbakje en zo'n speler is gewoon belangrijk binnen een ploeg. Een trainer moet hem weleens bij de lurven pakken, maar ik had wel plezier van Lang."

De buitenspeler was het afgelopen halfjaar op huurbasis actief bij de Tukkers. In zeven Eredivisie-duels scoorde hij één keer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws