'Van Dijk-ontdekker' had ook zijn missers: 3,3 miljoen euro voor betaald

'Van Dijk-ontdekker' had ook zijn missers: "3,3 miljoen euro voor betaald"

Gepubliceerd: woensdag 8 juli 2020 om 12:31wo 08-07-2020 om 12:31

Meesterscout Grads Fühler is weer terug in de Eredivisie. De 57-jarige talentenjager gaat aan de slag bij FC Emmen en vertelt in gesprek met de NOS hoe hij ooit Virgil van Dijk naar FC Groningen bracht.

Fühler kwam terug van een scoutingsopdracht uit België toen hij de wedstrijd tussen de A1 van Willem II en PSV toevallig nog even kon meepaken. "Virgil heerste, won elk kopduel. Hij was wat flegmatiek, maar waarschijnlijk ook omdat het hem zo makkelijk afging", herinnert de scout zich nog.

"Na een helft was ik al overtuigd. In de rust hoorde ik dat hij amateur was, nog niet eens met het eerste had meegetraind. De week daarna is Henk Veldmate nog eens gaan kijken en twee dagen daarna zat Virgil met zijn moeder in Groningen om een contract te ondertekenen", aldus Fühler, die voor FC Groningen ook Luis Suárez en Dusan Tadic scoutte. Er zaten ook missers tussen.

"Ken je Femi Ajilore nog? Die hebben we allemaal wel zes keer bekeken. Allemaal enthousiast. Iets van 3,3 miljoen euro voor neergelegd. En dan komt het er niet uit. Ook die komt op mijn conto, hoor", aldus Fühler. Ajilore vertrok in 2013 definitief bij FC Groningen en speelde nog even voor FC Midtjylland en Middelfart, alvorens hij in 2016 zijn carrière beëindigde.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws