Emmen slaat transferslag: meesterscout Fühler én zoon versterken de gelederen

Emmen slaat transferslag: meesterscout Fühler én zoon versterken de gelederen

Gepubliceerd: dinsdag 7 juli 2020 om 12:51di 07-07-2020 om 12:51

Laatste update: dinsdag 7 juli 2020 om 13:47di 07-07-2020 om 13:47

FC Emmen heeft zijn scoutingsapparaat van een impuls voorzien. Grads Fühler en zijn zoon Jordy zijn in dienst getreden bij de club, maakt de nummer 12 van het afgelopen Eredivisie-seizoen bekend via de officiële kanalen.

Fühler senior was tussen 1985 en 1987 actief als voetballer voor FC Emmen en maakte na zijn spelerscarrière naam als scout in Zuid-Amerika en op de Balkan. Toen hij hoofdscout was van FC Groningen, kwamen er spelers als Luis Suárez, Dusan Tadic en Filip Kostic naar FC Groningen. Later speelde hij ook een rol in de Eredivisie-rentree van Tadic, die Southampton in 2018 voor Ajax verruilde.

Vorig seizoen was hij informeel ook al betrokken bij FC Emmen. De Peruviaanse internationals Miguel Araujo en Sergio Peña streken dit seizoen neer aan de Oude Meerdijk: volgens RTV Drenthe legde Fühler de eerste contacten tussen de club en de belangenbehartigers van het duo. Trainer Dick Lukkien prijst zich dan ook gelukkig met de nieuwste aanwinst, die voor drie jaar heeft getekend. "Grads is echt heel goed. Hij heeft een razendsnel oog voor talent."

Waar het werkterrein van Fühler senior zal liggen, laat FC Emmen onvermeld. Zoon Jordy is tot 2022 vastgelegd en zal de West-Europese markt gaan verkennen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws