'Matavz kiest voor lucratief avontuur en gaat samenwerken met Wotte'

'Matavz kiest voor lucratief avontuur en gaat samenwerken met Wotte'

Tim Matavz is na zijn transfervrije vertrek bij Vitesse hard op weg naar Abu Dhabi. De 31-jarige Sloveen is met Al-Wahda in gesprek over een meerjarig contract, meldt de Gelderlander. In de Verenigde Arabische Emiraten moet Mark Wotte zijn trainer worden.

Matavz speelde eerder in Nederland voor FC Groningen, FC Emmen (huurbasis) en PSV. Na een Duits avontuur bij FC Augsburg, dat hem tussendoor verhuurde aan Genoa en FC Nürnberg, streek de spits in de zomer van 2017 bij Vitesse neer. In Arnhemse dienst was hij goed voor 35 Eredivisie-treffers, maar stond hij ook lang aan de kant door een kuitbeenbreuk.

Vitesse wilde graag met hem verder, maar na Bryan Linssen besloot ook Matavz zijn transfervrije status te verzilveren. De Sloveense sluipschutter zag vorig jaar nog een transfer naar de Turkse topclub Besiktas afketsen, omdat toenmalig coach Leonid Slutsky zijn veto uitsprak. Nu valt de keuze dus op een lucratieve overstap naar Abu Dhabi.

In de oliestaat moet Matavz gaan samenwerken met Wotte, weet de Gelderlander. De 59-jarige Nederlandse trainer is in gesprek met Al-Wahda, waar hij nu nog hoofd jeugdopleiding is.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s