FC Den Bosch moet wéér drie punten inleveren, maar kan wel op 0 beginnen

FC Den Bosch moet wéér drie punten inleveren, maar kan wel op 0 beginnen

Gepubliceerd: woensdag 8 juli 2020 om 22:18wo 08-07-2020 om 22:18

FC Den Bosch heeft het Keuken Kampioen Divisie-seizoen 2019/2020 toch nog afgesloten op plek twaalf in plaats van plek elf. De financieel geplaagde Brabanders waren al eens bestraft met drie punten in mindering en hebben met terugwerkende kracht nog eens een puntenstraf gekregen.

FC Den Bosch komt hierdoor op 35 punten uit en zakt naar plek twaalf, Jong FC Utrecht profiteert en stijgt één plekje. Dit heeft alleen gevolgen voor de tv-ranking van de Keuken Kampioen Divisie: de beroepscommissie van de KNVB wilde de puntenstraf eigenlijk door laten rekenen in het seizoen 2020/2021, maar de Bosschenaren hoeven niet op-3 te beginnen.

De club zou vorig seizoen overgenomen worden door Kakhi Jordania, maar kreeg hier geen toestemming voor van de KNVB: Jordania trok zich vervolgens terug en FC Den Bosch probeerde de financiën weer op orde te krijgen. De puntenstraffen werden uitgedeeld, omdat men zich op sommige punten niet hield aan het ingediende plan van aanpak. "Door de corona-crisis kwam de reguliere competitie abrupt ten einde. De huidige reglementen houden hier geen rekening mee, waardoor FC Den Bosch de dupe dreigde te worden van rigide regels. Voor FC Den Bosch was dat onrechtvaardig en absoluut onaanvaardbaar", werpt clubcommissaris Rob Kleijzen tegen.

De bespelers van De Vliert zijn opgelucht dat de puntenstraf niet wordt meegenomen in het nieuwe seizoen. "Gelukkig heeft het bestuur van de KNVB ingezien dat het vasthouden aan contraproductieve regels in bijzondere tijden niet alleen onlogisch is, maar bovendien voor FC Den Bosch niet te verkopen richting haar supporters en sponsors. We zijn al een tijdje bezig om een betere en, in alle opzichten, gezondere club te worden. Had de KNVB-leiding niet ingegrepen, dan waren we in dat proces ver teruggeworpen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws