Bayern München krijgt kritiek van Hoffenheim: 'Omzet van driekwart miljard'

Bayern München krijgt kritiek van Hoffenheim: 'Omzet van driekwart miljard'

Gepubliceerd: donderdag 9 juli 2020 om 12:07do 09-07-2020 om 12:07

TSG Hoffenheim ergert zich groen en geel aan het feit dat Bayern München talenten weghaalt bij collega-clubs. Dat mag worden aangepakt, zegt directeur Frank Briel tegen Kicker.

Bayern staat erom bekend de beste spelers weg te halen bij de concurrentie. Mede daarom wordt de club zo vaak kampioen in Duitsland. Hoffenheim ziet ook twee jonge talenten naar Bayern vertrekken: Armindo Sieb en Main Sanyang. Bayern wekte irritatie bij Hoffenheim, omdat Sieb al in april medisch gekeurd werd. De speler had daarvoor geen toestemming van Hoffenheim.

Dat Bayern talenten wegkaapt bij de concurrentie is niet nieuw. Maar Briel hoopt dat dat verandert. "Het is de moeite waard om een discussie te voeren over dat Bayern met een omzet van driekwart miljard zo actief is in het binnenhalen van talent", zegt Briel.

"Vanuit zakelijk oogpunt is dit misschien slim, maar het raakt ons, omdat wij al het werk doen." Volgens Kicker boekte Bayern over het jaar 2018/2019 een omzet van 713.8 miljoen euro en Hoffenheim 'slechts' 161.7 miljoen euro.

Ook toptalent Tanguy Kouassi verhuist van Paris Saint-Germain naar Bayern.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met Briel?

Ja
73%
Nee
27%
(1378 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws