Na Stekelenburg keert ook Vonk terug naar Ajax: 'Traject is voor mij nog onbekend'

Na Stekelenburg keert ook Vonk terug naar Ajax: 'Traject is voor mij nog onbekend'

Gepubliceerd: donderdag 9 juli 2020 om 13:47do 09-07-2020 om 13:47

Laatste update: donderdag 9 juli 2020 om 13:50do 09-07-2020 om 13:50

Na de terugkeer van Maarten Stekelenburg heeft Ajax ook een andere oud-keeper van de club teruggehaald naar Amsterdam. Hans Vonk gaat aan de slag bij de Ajax Coaching Academy (ACA).

Dat maakt Ajax via officiële kanalen bekend. Vonk was eerder werkzaam bij satelietclub Ajax Cape Town en begint nu aan een nieuw avontuur in Amsterdam. "Overal waar ik kom word ik aangesproken als de keeper van Ajax Amsterdam", geeft Vonk in een reactie aan. "Opmerkelijk, want ik heb veel langer bij sc Heerenveen gekeept. Mijn tijd  - lees 8 jaar -  in Heerenveen met Champions League en al wordt vaak vergeten. Mijn impact bij Ajax was niet zo groot, terwijl ik nog best wat wedstrijden heb gekeept."

"Waar ik vroeger veel in de ArenA was voor trainingen en wedstrijden, loop ik nu regelmatig rond op de Toekomst en zie ik hoezeer de club is gegroeid", vervolgt Vonk, die zich voornamelijk bezig gaat houden met het integreren van de Ajax-filosofie bij de twee voetbalacademies van Guangzhou R&F, de partnerclub van Ajax in China. "Het traject China is voor mij nog onbekend, dus spannend. (...) Mijn collega Edwin Petersen heeft het proces in gang gezet en ik ga hem daarbij helpen. Dat zal vooral organisatorisch zijn."

Zuid-Afrika
Vonk hoopt echter dat het niet alleen bij China blijft. "Op de lange termijn lijkt het me een prachtige uitdaging om de Ajax Coaching Academy ook in Afrika onder te brengen. Daar is de vraag naar voetbalkennis erg groot. Ik ben ervan overtuigd dat de ACA hier uitstekend invulling aan kan geven", sluit hij af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws