Dest kon ook naar FC Utrecht en PSV: 'Maar ik koos weer voor Ajax'

Dest kon ook naar FC Utrecht en PSV: 'Maar ik koos weer voor Ajax'

Gepubliceerd: donderdag 9 juli 2020 om 21:45do 09-07-2020 om 21:45

Sergiño Dest is uitgesproken over zijn ambities. De negentienjarige rechtsback van Ajax streeft een sterrenstatus na, zo vertelt hij aan MTV.

"Ik wil groeien als voetballer en als persoon. Daar ben ik heel serieus mee bezig", laat Dest weten. "Ik wil een soort van ster worden, waardering krijgen voor wat ik doe. Ik weet dat ik daarvoor heel veel moet laten en hard moet werken, want dat word je niet zomaar. Maar daar streef ik naar. Ik heb een team dat mij daarbij helpt."

Dest stelt dat een doorbraak bij Ajax aanvankelijk ver weg leek. "Ik kwam een keer uit school gerend en mijn moeder zei: je bent gescout door Ajax en FC Utrecht. Ik schrok, dacht wow. Uiteindelijk viel de keuze op Ajax, maar na het eerste jaar ging ik niet eens door. Ze zeiden: nét niet. Ik ging terug naar Almere City, maar het jaar daarop had ik weer dezelfde keuzes en PSV kwam er ook nog bij. Maar ik koos weer voor Ajax en toen lukte het wel."

Dest beleefde afgelopen seizoen zijn doorbraak en wordt nu al in verband gebracht met onder meer Bayern München. De Amerikaanse international gaat naar eigen zeggen goed om met zijn nieuwe status én bijbehorende inkomen. "Ik ga heel slim met mijn geld om. Ik geef misschien een tiende van mijn salaris uit, bijna niets dus. Ik ken de waarde van geld, maar natuurlijk koop ik soms wel iets als ik het heel leuk vind."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Groeit Dest uit tot één van de beste rechtsbacks ter wereld?

(2649 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws