De Jong mislukte in Engeland: 'Voor het grootste gedeelte ligt dat aan mij'

De Jong mislukte in Engeland: 'Voor het grootste gedeelte ligt dat aan mij'

Gepubliceerd: vrijdag 10 juli 2020 om 17:34vr 10-07-2020 om 17:34

Laatste update: vrijdag 10 juli 2020 om 18:21vr 10-07-2020 om 18:21

Het avontuur van Siem de Jong bij Newcastle United werd geen succes, maar toch heeft hij geen spijt van de transfer die in 2014 tot stand kwam. Mede door blessures speelde De Jong weinig in Engeland.

De Jong werd vier keer kampioen met Ajax en vond het tijd voor een nieuwe stap in zijn carrière. Newcastle meldde zich al in 2013, maar had een jaar later pas beet. De Jong speelde in Engeland echter weinig. "Ik kreeg het gewoon niet voor elkaar om basisspeler te worden. Voor het grootste gedeelte ligt dat aan mij", zegt de middenvelder van FC Cincinnatti tegen The Chronicle.

"Soms gaat het zo, het is niet gegaan zoals ik had gehoopt. Soms moet je gewoon naar jezelf kijken. De blessures hebben niet geholpen en misschien had ik wel nog een seizoen moeten blijven, maar ik heb nergens spijt van. Door de blessures bij Newcastle ziet men me misschien als een blessuregevoelige speler, maar het waren hele vreemde blessures. Ik had ook pech."

De Jong werd door Newcastle verhuurd aan PSV en keerde daarna definitief terug naar Ajax. "Soms heb ik er nog spijt van dat ik op dat moment vertrokken ben, zeker als ik dat sommige spelers op het punt stonden om te vertrekken, maar dan toch weer aan spelen toekwamen. Soms denk ik dat ik had moeten blijven om me te bewijzen. Ajax had nog een middenvelder nodig en ik had het gevoel dat ik daar meer wedstrijden zou spelen. Het is niet gegaan zoals ik het had gewild en ik had misschien wel moeten blijven en het een kans moeten geven."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws