Hoopgevend plan voor Duitse fans: 'Niemand besmet in een uitverkocht stadion'

Hoopgevend plan voor Duitse fans: 'Niemand besmet in een uitverkocht stadion'

Gepubliceerd: vrijdag 10 juli 2020 om 20:49vr 10-07-2020 om 20:49

Union Berlin wil bij de start van het nieuwe Bundesliga-seizoen in een vol stadion spelen. De volksclub uit de Duitse hoofdstad heeft ook al bedacht hoe dat moet: alle spelers, staf en fans worden op kosten van de club getest op corona.

Als je een negatieve coronatest van maximaal 24 uur oud kunt overleggen, krijg je toegang tot het stadion. Op die manier wil Dirk Zingler, voorzitter van Union, met volle stadions aan het seizoen beginnen. "Onze stadionbeleving werkt niet met social distancing", legt hij uit op de clubsite. "Als we niet mogen zingen en schreeuwen, dan is het niet Union."

"Tegelijkertijd vinden we het belangrijk dat iedereen in ons stadion veilig is", gaat Zingler verder. "We willen zo goed als mogelijk is verzekeren dat niemand besmet wordt in ons uitverkochte stadion. Dat betekent dat wij als club de kosten zullen dragen. Wij willen de mensen het voetbal teruggeven waar ze zo van houden en de mensen die het werk nodig hebben weer aan de slag laten gaan."

Union gaat het plan nu verder uitwerken en is al in gesprek met partners die kunnen bijdragen aan de uitvoering van het plan. Als er een gedegen aanpak ligt, wordt het gepresenteerd aan de gezondheidsorganisaties en bestaat de kans dat de ruim tweeëntwintigduizend plaatsen in An der Alten Försterei allemaal gevuld kunnen worden in september.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws