Weer een drama-avond voor bankzitter Odegaard en Real Sociedad

10-07-2020 21:45
10

Real Sociedad heeft na de coronaonderbreking de zoveelste tik gekregen. Het duel met Granada ging in de slotfase verloren: 2-3. Een dure nederlaag voor de Basken, die nog lang niet zeker zijn van plaatsing voor Europees voetbal.

Voor de onderbreking deed Real Sociedad serieus mee om een Champions League-ticket, maar die ambities passen niet meer. Na de hervatting van de competitie werd er slechts één keer gewonnen: vorige week donderdag van Espanyol (2-1). Martin Odegaard was voor het stoppen van de competitie zo belangrijk voor zijn ploeg, maar liet daarna niets meer zien. Hij zat tegen Granada opnieuw op de bank.

Real Sociedad begon sterk aan het duel met Granada, maar stond in de rust toch met 0-2 achter. Antonio Puertas scoorde na 21 minuten en Roberto Soldado haalde na 43 minuten de trekker over. Het antwoord van Sociedad volgde vroeg in de tweede helft, waarna er in de slotfase ook nog een gelijkmaker geforceerd werd.

Dat Granada er in de laatste minuut van de speeltijd alsnog met de zege vandoor ging, is tekenend voor de situatie waarin Sociedad nu verkeert. Domingos Duarte dompelde de thuisploeg opnieuw in rouw. Sociedad staat nu zevende en voelt de hete adem van Valencia en Granada (8e en 9e, beiden 50 punten) in de nek.