Zirkzee: 'Wilde eigenlijk niet weg bij Feyenoord, maar toen veranderde dat gevoel'

Zirkzee: 'Wilde eigenlijk niet weg bij Feyenoord, maar toen veranderde dat gevoel'

Gepubliceerd: zaterdag 11 juli 2020 om 07:05za 11-07-2020 om 07:05

Joshua Zirkzee was in 2017 aanvankelijk helemaal niet bezig met een vertrek bij Feyenoord. Pas toen een contractaanbieding van de Rotterdammers uitbleef, besloot de inmiddels negentienjarige spits voor een buitenlands avontuur te gaan.

Zirkzee bestrijdt dat hij Feyenoord om financiële redenen voor Bayern München verruilde. "Ik had drie seizoenen bij ADO Den Haag in de jeugd gespeeld toen Feyenoord mij naar Varkenoord haalde. Ik werd in Rotterdam kampioen met O16, won de beker met O17 en mocht af en toe zelfs meedoen met O19", zegt de jeugdinternational tegen het Algemeen Dagblad.

"Ik was topscorer van de hele jeugdopleiding. De mensen binnen de club vertelden tevreden te zijn en eigenlijk wilde ik ook niet weg. Maar dat gevoel veranderde toen de club me geen contract aanbood", aldus Zirkzee. "Veel spelers van O17 kregen een contractvoorstel. Feyenoord zei dat ik nog een jaar moest doorgaan met waar ik mee bezig was en dat ik dan later misschien ook mocht tekenen. Toen besloot ik dat ik naar een andere club zou gaan."

"Ik heb bij Everton meegetraind, maar Bayern was de club waarvoor ik wilde spelen. Toen dat duidelijk werd in Rotterdam, kreeg ik alsnog een contractaanbieding van Feyenoord. Dat was wat mij betreft te laat", stelt de jonge aanvaller, die dit seizoen tot negen optredens in de Bundesliga kwam. Daarin scoorde hij één keer en gaf hij vier assists.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws