Kieft kritisch op Idrissi: 'Vertel dan het eerlijke verhaal, dat je wil cashen'

Kieft kritisch op Idrissi: 'Vertel dan het eerlijke verhaal, dat je wil cashen'

Gepubliceerd: zaterdag 11 juli 2020 om 07:24za 11-07-2020 om 07:24

Wim Kieft heeft met verbazing kennis genomen van de vertrekwens van Oussama Idrissi bij AZ. De 24-jarige linksbuiten vertelde aan VoetbalPrimeur en De Telegraaf dat hij is uitgeleerd in Alkmaar en in de Eredivisie.

'Het is een leuke, aantrekkelijke aanvaller met een goede dribbel, maar niet een speler waar de topclubs in Engeland, Duitsland, Spanje en Italië op zitten te wachten. Dat weet die jongen toch zelf ook wel. Hij is niet van het niveau Calvin Stengs of Myron Boadu', oordeelt Kieft in zijn column in De Telegraaf.

Voor Idrissi zit er niet veel meer in dan een middenmoter of zelfs een laagvlieger in een topcompetitie, denkt de oud-international. 'Ga je je bij Brighton, Udinese, Hoffenheim of Eibar ontwikkelen? Kom je sowieso aan spelen toe? Vertel gewoon het eerlijke verhaal dat je na zes jaar Eredivisie toe bent aan een nieuwe uitdaging, dat je 25 jaar wordt en jij en je zaakwaarnemer een keer willen cashen.'

Voor zijn ontwikkeling zou de Marokkaanse international juist nog een seizoen bij AZ moeten blijven, benadrukt Kieft. 'Na een goed seizoen ook een tweede topjaar eraan vastplakken. Groei uit tot een dragende speler, vertolk een voortrekkersrol, neem de ploeg bij de hand in de voorrondes van de Champions League op weg naar het hoofdtoernooi.'

'In het buitenland is het geld goed, maar nauwelijks perspectief op succes bij een topclub. Zie hoe het andere AZ-aanvallers is vergaan, zoals Vincent Janssen en Alireza Jahanbakhsh', aldus Kieft.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Idrissi klaar voor een topcompetitie?

(6767 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws