Idrissi wil weg bij AZ: 'Zo hard is de wereld, in Nederland ontbreekt dat podium'

Idrissi wil weg bij AZ: 'Zo hard is de wereld, in Nederland ontbreekt dat podium'

Gepubliceerd: donderdag 9 juli 2020 om 21:10do 09-07-2020 om 21:10

Oussama Idrissi heeft het gevoel dat hij is uitgeleerd bij AZ. De Marokkaanse aanvaller stelt in gesprek met De Telegraaf dat hij deze zomer het liefst wil vertrekken naar Spanje, Italië, Engeland of Duitsland.

Idrissi maakte vorige maand in gesprek met VoetbalPrimeur al zijn vertrekwens kenbaar. "Als je ergens bent uitgeleerd, heb je een nieuwe uitdaging nodig. Zo staat iedere voetballer erin die zich lekker voelt en dat is voor mij op dit moment niet anders", zegt hij nu tegen de ochtendkrant.

De 24-jarige linksbuiten was dit seizoen goed voor dertien goals en drie assists. "Ik heb mijn seizoen geanalyseerd en daardoor heb ik nog meer de ambitie om de volgende stap te maken. Dat AZ niet mijn eindstation zou zijn, was al duidelijk toen ik hier binnenkwam. Het zou gek zijn als ik die ambitie niet zou hebben."

Voor AZ zijn de druiven zuur. De club was in het door corona afgebroken seizoen dicht bij de landstitel, maar nu dreigt de succesploeg van coach Arne Slot uit elkaar te vallen. "Zo hard is deze wereld. Goede voetballers willen uiteindelijk altijd op een zo hoog mogelijk podium acteren. In Nederland ontbreekt dat podium."

"De Eredivisie heeft niet de intensiteit en de clubs om op topniveau te kunnen meedoen. Daardoor komen nauwelijks topspelers naar Nederland, de topspelers die er wél zijn blijven hier meestal niet heel erg lang", besluit Idrissi.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Idrissi klaar voor een topcompetitie?

(6767 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws