'City wil De Bruyne ook bij Europese straf niet kwijt: compensatie én captain'

'City wil De Bruyne ook bij Europese straf niet kwijt: compensatie én captain'

Gepubliceerd: zaterdag 11 juli 2020 om 07:55za 11-07-2020 om 07:55

Manchester City hoort maandag of het verbannen wordt uit de Champions League, maar wil Kevin De Bruyne ongeacht die beslissing behouden. Volgens Het Laatste Nieuws wil de Premier League-grootmacht de Rode Duivel verleiden met onder meer de aanvoerdersband.

Door het vertrek van David Silva (34) word De Bruyne naar voor geschoven als nieuwe captain in het Etihad Stadium. Zowel zijn ploeggenoten als manager Pep Guardiola erkennen het leiderschap en de teamgeest van de 29-jarige middenvelder, die straks aan zijn zesde seizoen bij Manchester City begint. Zelfs een Europese uitsluiting brengt daar geen verandering in, als het aan The Citizens ligt.

Manchester City weet zich gesteund door het feit dat De Bruyne en zijn gezin gelukkig zijn in de Engelse stad. Bovendien behoort hij met een salaris van achttien miljoen euro per seizoen tot de grootverdieners en loopt zijn contract nog door tot medio 2023. De Belg zelf beseft dat geen enkele club in deze tijden zijn verbintenis kan afkopen. Sterker nog: City wil zijn contract zelfs met twee jaar verlengen, weet de Belgische krant.

Om De Bruyne te overtuigen, overweegt de nummer twee van de Premier League om drie miljoen aan Europese bonussen  - die hij contractueel dreigt te verliezen bij een Europese uitsluiting – te compenseren. Daar komt de aanvoerdersband dus bovenop, waardoor een vertrek bij Man City niet meteen aan de orde is.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet De Bruyne vertrekken als City wordt uitgesloten van Europees voetbal?

(945 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws