Wij kunnen niet meer eten met de jongens. Daar is geen geld voor

"Wij kunnen niet meer eten met de jongens. Daar is geen geld voor"

Gepubliceerd: zaterdag 11 juli 2020 om 10:44za 11-07-2020 om 10:44

Dat Telstar het laagste bedrag aan overheidssteun krijgt, wil niet zeggen dat de club het minste hard geraakt wordt door de coronacrisis, zegt trainer Andries Jonker. De Keuken Kampioen Divisie-club kreeg iets meer dan 100.000 euro aan NOW-steun. Ajax kreeg bijna vier miljoen euro.

De meeste clubs kampen met een miljoenentekort. "Het is een veel lager bedrag bij een club als Telstar", zegt Jonker bij NH Sportcafé. "Wij hebben geen miljoenenstrop, maar een duizendenstrop. Maar dit raakt de organisatie misschien wel harder. Als je als voetbalbedrijf 400 à 500 werknemers hebt en er moeten er tien uit, dan doet dat zeer."

"Maar wij hebben er tien en er moeten er drie of vier uit. Dat raakt de club harder. Veel clubs moeten bezuinigen op tientallen miljoenen euro's, maar wij kunnen niet meer eten met de jongens. Daar is geen geld voor. Het gaat op jaarbasis om 40.000 euro. Wij kunnen niet meer eten met veertig man."

Het valt Jonker op dat de grote clubs uit de Keuken Kampioen Divisie blijven spenderen. "Het linkerrijtje met clubs als De Graafschap, NEC, NAC, Cambuur, Volendam blijft onverminderd ambitieus en gaat door op dezelfde weg, maar als wij zo door kunnen gaan zijn we spekkoper. Dat betekent dat de club blijft bestaan, maar de kloof wordt niet kleiner. Ik zie dat de clubs veel geld uitgeven aan dure spelers. Ons voordeel moet zijn dat we dit al een jaar hebben gedaan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws