Heerenveen wilde Cruijff: 'Hij zei: jammer, maar ik heb getekend bij Barcelona'

Heerenveen wilde Cruijff: 'Hij zei: jammer, maar ik heb getekend bij Barcelona'

Gepubliceerd: zaterdag 11 juli 2020 om 14:23za 11-07-2020 om 14:23

Laatste update: zaterdag 11 juli 2020 om 14:38za 11-07-2020 om 14:38

SC Heerenveen waagde in 1988 een poging om Johan Cruijff naar het Abe Lenstra Stadion te halen. Volgens Riemer van der Velde stond de legendarische nummer veertien daar niet onwelwillend tegenover, maar was FC Barcelona de Friezen voor.

"Wij hebben Jack van Gelder gebeld en toen zeiden we tegen Van Gelder: We zoeken nog een trainer. Zou Cruijff niet iets voor ons zijn? Die was op dat moment vrij", zegt toenmalig voorzitter Van der Velde tegen het Algemeen Dagblad. "Toen kregen we een berichtje van Cruijff: 'Leuk dat je geïnteresseerd bent, maar ik ga komende donderdag naar FC Barcelona. Ik heb daar een gesprek. Daarna bel ik of ik nog verder met jullie wil praten'."

"Nou, hij wilde wel met SC Heerenveen praten, we hebben ook wel eens gegolfd, maar hij zei: jammer, maar ik heb een contract getekend bij Barcelona", aldus Van der Velde. "De kans had erin gezeten, we hebben het geprobeerd. We hadden een twintigtal sponsors die een behoorlijk bedrag op het kleed wilden leggen als we Cruijff zouden halen. Er was meer dan een miljoen beschikbaar."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws