Elia begrijpt gestopte Van der Wiel niet: 'Hij kon nog steeds op CL-niveau spelen'

Elia begrijpt gestopte Van der Wiel niet: 'Hij kon nog steeds op CL-niveau spelen'

Gepubliceerd: zaterdag 11 juli 2020 om 15:10za 11-07-2020 om 15:10

Laatste update: zaterdag 11 juli 2020 om 15:42za 11-07-2020 om 15:42

Gregory van der Wiel beëindigde in 2019 zijn carrière, maar had nu nog steeds op topniveau kunnen spelen, denkt Eljero Elia. De twee stonden in 2010 samen in de WK-finale: Van der Wiel verruilde Ajax twee jaar later voor Paris Saint-Germain, Fenerbahçe, Cagliari en Toronto FC.

Van der Wiel is nog altijd pas 32 en had volgens Elia nog even meegekund. "Hij heeft het maximale uit zijn carrière gehaald, maar hij kon langer doorgaan", vertelt Elia aan VoetbalPrimeur over de rechtsback uit zijn ideale elftal. "Hij heeft bij topclubs gespeeld, Ajax en PSG. Daarna heeft hij bepaalde keuzes gemaakt die niet goed voor hem hebben uitgepakt."

Elia doelt op de zomer van 2016, toen Van der Wiel na vier jaar PSG koos voor Fenerbahçe. "Die keuze kan ik niet goed kan begrijpen. Om zo vroeg in je carrière naar van PSG naar Fenerbahçe te gaan... Je had van PSG makkelijk naar een stabiele topclub in Europa kunnen gaan. Waarom ga je dan naar Turkije toe, als je al op dat podium hebt gestaan? Ik denk dat Gregory tot op de dag van vandaag op Champions League-niveau had kunnen spelen", aldus Elia, die binnenkort transfervrij vertrekt bij het Turkse Basaksehir.

De linksbuiten en de rechtsback leerden elkaar kennen bij Oranje en konden het direct goed met elkaar vinden. "We zaten in de kamers naast elkaar. Onze deuren waren gelinkt, die konden we gewoon open zetten. Ik was altijd met hem bij het Nederlands elftal en ook buiten Oranje hebben we veel contact. We hebben samen een bedrijf opgestart. Hij is een complete rechtsback: moeilijk te verslaan in de één-op-één, snel, scorend vermogen, een goede voorzet."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Had Van der Wiel ook anno 2020 de vaste rechtsback van Oranje kunnen zijn?

(1237 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws