Wat een drama: FC Ingolstadt promoveert niet door goal in 97e minuut

11-07-2020 20:13
22

Een groot drama voor FC Ingolstadt. De club uit de 3. Bundesliga stond na een geweldige comeback tegen 1. FC Nürnberg op de rand van promotie naar de 2. Bundesliga, maar in de 97e minuut ging het mis. Daardoor blijft Nürnberg op het tweede niveau van Duitsland.

Nürnberg stond dinsdag al met een been in de Bundesliga na een 2-0 overwinning. Zaterdag stond het na 45 minuten spelen nog altijd 0-0, waardoor Nürnberg wellicht al voorzichtig bezig was met het voorbereiden van een feestje. Maar in de tweede helft ging het faliekant mis.

Toen Stefan Kutschke er kort na rust 1-0 van maakte, begon Ingolstadt er plots weer in te geloven. Tobias Schrok kopte na ruim een uur de gelijkmaker binnen en de comeback was helemaal compleet toen een paar minuten later ook Robin Krausse op het scorebord verscheen. Ook hij kopte raak: 3-0.

Met die stand zou Ingolstadt promoveren naar de 2. Bundesliga. De wedstrijd duurde echter één minuut te lang, want in de 97e minuut wist Nürnberg alsnog een keer te scoren en daardoor degradeert de oude club van Gertjan Verbeek niet.