Setién ziet óók Griezmann bezwijken bij Barça: 'De vermoeidheid sloeg toe'

Setién ziet óók Griezmann bezwijken bij Barça: 'De vermoeidheid sloeg toe'

Gepubliceerd: zondag 12 juli 2020 om 07:14zo 12-07-2020 om 07:14

FC Barcelona maakte zaterdag een zeer vermoeide indruk in het Primera División-duel met Real Valladolid. Trainer Quique Setién erkent dat zijn spelers naar rust snakken, maar hij durfde onder meer Lionel Messi niet te wisselen.

"We speelden minder goed, omdat het team vermoeid is", zegt Setién tegen Spaanse media. "Als we de wedstrijd in de eerste helft beslist hadden, had ik spelers wat rust kunnen geven. Voor Messi was dat bijvoorbeeld absoluut goed geweest. Alleen was de marge te klein. In de tweede helft hadden we het zwaar, je zag bij sommige spelers de vermoeidheid toeslaan."

Het was Marc-André Ter Stegen die de Catalanen in de slotfase op de been hield. Setién zag dat zijn elftal zich steeds verder moest terugtrekken. "We hebben niet al het gevaar kunnen vermijden, maar dat wel geminimaliseerd. Het was nog geen 72 uur sinds de vorige wedstrijd, het was erg warm en het veld was droog", zocht de coach naar verklaringen. "De spelers misten frisheid."

Griezmann
Opvallend was daarom dat Antoine Griezmann halverwege al werd vervangen. De Fransman zat de afgelopen weken een paar keer op de bank, maar hij maakte na een zwakke eerste helft plaats voor Luis Suárez. "Antoine had wat klachten en vroeg zelf om een wissel", verklaarde Setién. Griezmann wordt verder onderzocht om te zien of hij nog in actie kan komen in de laatste twee competitieduels. Hij was de enige Barça-speler die nog geen blessure heeft gehad dit seizoen.

Door de zege staat Barça nu één punt achter Real Madrid. De aartsrivaal gaat maandag nog op bezoek bij Granada. De Catalanen spelen zelf op donderdag weer, thuis tegen Osasuna.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws