Ten Hag: 'We vinden het normaal, maar die prestaties in Europa zijn niet normaal'

Ten Hag: 'We vinden het normaal, maar die prestaties in Europa zijn niet normaal'

Gepubliceerd: zondag 12 juli 2020 om 12:57zo 12-07-2020 om 12:57

Ajax-trainer Erik ten Hag wil ook komend seizoen weer succesvol zijn in de Champions League. De Amsterdammers lieten zich de afgelopen twee jaar zien op het hoogste niveau en volgens de oefenmeester van de Ajacieden is dat ook zoals het hoort.

De verwachtingen van Ajax zijn de afgelopen jaren fors veranderd. Dat merkt Ten Hag zelf ook. "Toen ik hier binnenkwam speelde Ajax geen Europees voetbal, laat staan in de Champions League", zegt hij tegen Ajax TV. "Nu zijn we er de afgelopen twee jaar bij geweest, waren we vorig seizoen heel succesvol en ging het dit seizoen ook goed tot de winter. We werden uiteindelijk met heel veel pech uitgeschakeld."

Nu leggen de Amsterdammers zichzelf erg veel druk op. "De Champions League is het podium waar je wil zijn", legt Ten Hag uit. "Wij gaan het wel allemaal normaal vinden dat we er staan en als je het dan over verwachtingspatroon hebt: een Nederlandse club die in de Champions League een vooraanstaande rol speelt is niet normaal. Dat zijn de feiten van de afgelopen jaren, maar wij streven dat wel na."

De baan van de oefenmeester wordt er daardoor niet makkelijk op, erkent hij. "Ook dit seizoen willen we weer succesvol zijn in de Champions League, want dat is toch het hoogste level. Het is een gegeven dat het dan ontzettend moeilijk werken is, want om nog eens te evenaren wat we al hebben neergezet is heel lastig. Maar dat is wel het streven."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws