Complottheorie in Enschede: 'Hun plannetje kwam precies uit, Ajax werd kampioen'

Complottheorie in Enschede: 'Hun plannetje kwam precies uit, Ajax werd kampioen'

12-07-2020 14:10
206

Douglas was een steunpilaar in het elftal van FC Twente dat zich in 2010 tot landskampioen kroonde. De Tukkers waren een jaar later opnieuw dicht bij het kampioenschap, maar volgens een complottheorie van de 32-jarige verdediger stak de KNVB daar een stokje voor.

De Braziliaanse Nederlander genoot destijds met volle teugen. "Wat een ploeg! We konden alles", zegt hij tegen Voetbal International over het kampioensjaar. "Een seizoen later, onder trainer Michel Preud’homme, hadden we de titel ook moeten pakken. We speelden nog beter. Dat was eigenlijk het mooiste jaar. We wonnen de Johan Cruijff Schaal en de beker. En we haalden de kwartfinale van de Europa League."

"Dat we geen kampioen werden, kan ik nog steeds moeilijk accepteren. Het is niet eerlijk gegaan", vervolgt Douglas, die beweert dat de KNVB liever Ajax kampioen zag worden. Dat blijkt volgens hem uit een reeks discutabele beslissingen, zoals zijn rode kaart na een 'onschuldige armzwaai' tegen AZ, de zes duels schorsing voor het belagen van arbiter Ruud Bossen en het feit dat Twente op de voorlaatste speeldag op bezoek moest in Amsterdam.

"Mensen wilden niet dat FC Twente nog groter zou worden. Hun plannetje kwam precies uit: Ajax werd kampioen", aldus Douglas, die de hand ook in eigen boezem steekt. "We hadden zelf al lang voor die laatste wedstrijd de titel moeten pakken."