'Gekke Suárez, 'vieze' Toivonen en muur Bony, ik vrat ze allemaal op'

'Gekke Suárez, 'vieze' Toivonen en muur Bony, ik vrat ze allemaal op'

Gepubliceerd: zondag 12 juli 2020 om 07:56zo 12-07-2020 om 07:56

Douglas is vastberaden om terug te keren in de Eredivisie. De 32-jarige verdediger viel al twintig kilo af in minder dan een halfjaar: van 115 naar 95. Kilo's die hij was aangekomen na zijn dopingschorsing in 2017.

De Braziliaanse Nederlander nam destijds als speler van Sporting Portugal een plaspil. Het middel bleek verboden. "Mijn wereld stortte in. Een nachtmerrie. Alles ging kapot", zegt Douglas tegen Voetbal International. "Het gebeurde vlak voor de winterstop. Als ik dan naar een Engelse club was gegaan, zoals ik van plan was, was alles helemaal anders gelopen. Dan had ik nu nog in de top gespeeld…"

Douglas heeft de hoop echter niet opgegeven dat hij kan terugkeren op niveau. "Ik ga iedereen nog verrassen", voorspelt de mandekker, die al de verwachting uitsprak dat hij terugkeert in de Eredivisie. Eerder maakte hij furore bij FC Twente. "Alle spitsen waren voor mij. Groot en klein, dik of dun. Gekke Suárez, mooie duels. Bony, die muur. Toivonen, vieze speler. Ik vrat ze allemaal op."

Technisch directeur Jan Streuer van de Tukkers liet vorige week weten dat Douglas voor hem geen optie is. Hij mikt daardoor op andere Eredivisie-clubs. "Sowieso", zegt Douglas, die nog een andere droom heeft. "Voor het Nederlands elftal spelen is nog steeds mijn droom."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws