Nieuwe klap voor Cillessen bij Valencia: 'Dit is het beste voor het team'

Nieuwe klap voor Cillessen bij Valencia: 'Dit is het beste voor het team'

Gepubliceerd: maandag 13 juli 2020 om 08:50ma 13-07-2020 om 08:50

De rol van Jasper Cillessen bij Valencia lijkt dit seizoen uitgespeeld. Zondag was de Oranje-doelman voor de tweede keer op rij bankzitter en trainer Voro geeft niet de indruk dat hij wéér een keeperswissel gaat doorvoeren.

Cillessen verdween afgelopen dinsdag tegen Real Valladolid (2-1 zege) uit de Valencia-basis. Voro bluste het brandje vervolgens door te stellen dat de reservebeurt van de Nederlandse keeper niets te maken had met diens prestaties onder de lat. Toch lijkt Cillessen zijn basisplaats nu definitief kwijt aan Jaume Domenéch.

"We kiezen altijd wat het beste is voor het team", reageert Voro bij het Spaanse Movistar op de keeperswissel. "In het kader van de goede prestaties onder de lat, hebben we Jaume de kans gegeven, omdat we weten dat hij goede prestaties levert."

Met Cillessen negentig minuten op de bank leed Valencia zondag een pijnlijke nederlaag tegen degradatiekandidaat Leganés (1-0). "De ploeg is mentaal gebroken", constateert Voro. "We zullen er alles aan moeten doen om hen op het maximale niveau te laten presteren." Valencia staat negende in La Liga en heeft nog twee wedstrijden om een Europa League-ticket te bemachtigen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Stelling: Cillessen verdient meer krediet

(1187 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws