UEFA reageert op opvallende uitspraak in Manchester City-zaak

UEFA reageert op opvallende uitspraak in Manchester City-zaak

Gepubliceerd: maandag 13 juli 2020 om 10:55ma 13-07-2020 om 10:55

De UEFA legt zich neer bij het besluit van het CAS om de Europese schorsing van Manchester City van tafel te vegen. De Engelse club werd maandag vrijgesproken van de uitsluiting voor de Champions League voor de komende twee seizoenen.

Wel kreeg Manchester City een boete van tien miljoen euro voor het breken van de Financial Fair Play-regels. De UEFA legde aanvankelijk een straf van twee seizoenen Europese uitsluiting plus een boete van dertig miljoen euro op. In een statement na de uitspraak van het CAS laat de UEFA weten dat het 'kennisneemt' van de uitspraak van het CAS, dat veel van de overtredingen van Manchester City als 'verjaard' heeft verklaard.

De UEFA verdedigt verder het Financial Fair Play-systeem, waar door de uitspraak van het CAS lacherig over gedaan wordt. 'De laatste jaren heeft Financial Fair Play een significante rol gespeeld in het beschermen van clubs en het helpen van clubs om financieel duurzaam te worden. De UEFA en de ECA (European Club Association, red.) blijven achter die principes staan. De UEFA zal verder niet reageren op de kwestie.'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws