Liverpool, Paris Saint-Germain en andere clubs zullen opgelucht ademhalen

"Liverpool, Paris Saint-Germain en andere clubs zullen opgelucht ademhalen"

Gepubliceerd: maandag 13 juli 2020 om 11:19ma 13-07-2020 om 11:19

Alle grote clubs in Europa zullen opgelucht ademhalen door het besluit van de CAS om de Europese schorsing voor Manchester City terug te draaien. Dat denkt Chris Bird, voormalig algemeen directeur van City, die tevens vindt dat deze zaak bewijst dat de UEFA het Financial Fair Play-systeem niet goed op orde heeft.

"De bewijzen lieten zien dat dit geen veilige zaak was voor de UEFA. De UEFA heeft dit niet goed gedaan en ik had er vertrouwen in dat City dit beroep zou gaan winnen", zegt Bird tegen talkSPORT. Volgens de ex-directeur is er het nodige mis met het systeem van de UEFA. "FFP moet onafhankelijk geleid en onderzocht worden. Ik weet zeker dat clubs als Liverpool, Paris Saint-Germain en andere clubs zullen opgelucht ademhalen."

"Alle clubs realiseren zich nu dat FFP niet goed in elkaar zit en dat er niet écht onderzocht wordt wat de ware problemen zijn in het voetbal. FFP moet zo opgezet worden dat iedereen duidelijkheid heeft binnen het voetbal. De manier zoals het nu is opgezet is niet duidelijk, en niet onafhankelijk", aldus Bird. Manchester City heeft nog wel een boete van tien miljoen euro gekregen voor het 'niet meewerken aan het onderzoek', maar kan de komende twee seizoenen dus gewoon in de Champions League uitkomen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws