Sneijder schold mij uit: 'Ben je bang om te voetballen ofzo? Ben je een pussy?'

"Sneijder schold mij uit: 'Ben je bang om te voetballen ofzo? Ben je een pussy?'"

Gepubliceerd: maandag 13 juli 2020 om 15:37ma 13-07-2020 om 15:37

Wesley Sneijder heeft Eljero Elia laten inzien wat voetbal op het hoogste niveau écht inhoudt. De recordinternational gaf de huidige aanvaller van Istanbul Basaksehir iedere keer dat hij niet aanspeelbaar was een uitbrander.

Sneijder en Elia speelden met elkaar samen in het Nederlands elftal. "Die man was echt ziek", begint Elia in gesprek met VoetbalPrimeur. "Als Wesley een bal naar jou speelde en je vroeg niet om de bal of je kwam niet naar de bal, begon hij je uit te schelden. Ben je bang om te voetballen ofzo? Ben je een pussy? Je moet naar de bal toekomen. Als je met mij op het veld staat, speel je geen verstoppertje. Elke keer als ik de bal heb, moet ik de mogelijkheid hebben die naar jou te spelen. Ook al staat er een mannetje in je rug."

Het was een van de grote lessen voor Elia tijdens zijn carrière. "Dat heeft mijn ogen echt geopend. Dat is dus voetbal. Meestal heb je wel van die spelers die je niet aanspelen met een mannetje in je rug. Maar Wesley speelde je altijd aan. Altijd, keihard gewoon", aldus Elia, die de harde toon van Sneijder goed kon hebben. "Ik weet hoe Wesley praat, ik kom zelf ook van de straat. Het komt rot over als je het niet begrijpt, maar in onze taal is het gewoon normaal. Hij denkt niet alleen aan zichzelf, hij denkt aan de groep, de jongere jongens. Hij probeert iedereen te helpen. Ik vond hem echt tof."

Sneijder maakt deel uit van de Beste XI van Eljero Elia. Bekijk de volledige opstelling van Elia in de video onder dit artikel of hier op YouTube.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws