Cerny slaat terug naar Utrecht: 'Na drie wedstrijden al, dat heb ik niet begrepen'

Cerny slaat terug naar Utrecht: 'Na drie wedstrijden al, dat heb ik niet begrepen'

Gepubliceerd: maandag 13 juli 2020 om 18:10ma 13-07-2020 om 18:10

Vaclav Cerny is blij dat hij voorlopig verlost is van FC Utrecht. De vleugelaanvaller met een verleden bij Ajax wordt door FC Twente gehuurd van de Domstedelingen en daar is de 22-jarige Tsjech zelf maar wat blij mee.

Cerny speelde in Utrecht maar drie wedstrijden in de basis en hoopt bij Twente meer vertrouwen te krijgen. "Ik zeg niet dat ik in die wedstrijden goed speelde", zegt de aanvaller tegen Tubantia. "Maar ik was net begonnen, alles was nog nieuw. Geloof me: ik ben de eerste die toegeeft als ik slecht heb gespeeld. Ik ben enorm zelfkritisch."

In de Domstad werd Cerny naar eigen zeggen aan zijn lot overgelaten. "Ik heb nooit enige uitleg gekregen over het hoe en waarom", zegt hij na de eerste training bij zijn nieuwe club Twente. "Na drie wedstrijden was het krediet al weg. Zo snel...Dat heb ik nooit begrepen."

De 22-jarige aanvaller heeft al met Ron Jans, zijn nieuwe trainer bij Twente, gesproken over het komende seizoen in de Grolsch Veste. "Dat gaf vertrouwen. Voor een voetballer is het heel belangrijk op de juiste momenten in je loopbaan mensen tegen te komen die dat vertrouwen in je hebben. Ik hoop hier samen met de club iets moois neer te zetten."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Cerny bij Twente wel slagen?

(3603 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws