Witte rook boven Galgenwaard én Grolsch Veste: tijdelijke transfer voor Cerny

Witte rook boven Galgenwaard én Grolsch Veste: tijdelijke transfer voor Cerny

Gepubliceerd: maandag 13 juli 2020 om 10:00ma 13-07-2020 om 10:00

Laatste update: maandag 13 juli 2020 om 10:13ma 13-07-2020 om 10:13

FC Twente heeft na Gijs Smal zijn tweede versterking voor het seizoen 2020/2021 binnen. Vaclav Cerny wordt voor één jaar gehuurd van FC Utrecht.

In de deal is geen optie tot koop opgenomen. "Ik ben heel blij met FC Twente, ik wil hier vechten voor een plek", zegt Cerny in een eerste reactie op de clubsite. "Ik heb een fijn gesprek gehad met trainer Ron Jans, dat gaf vertrouwen. Ik ken FC Twente goed, ik ben immers al zes jaar in Nederland. Mijn eerste goal in de Eredivisie maakte ik tegen FC Twente, dat was voor mij persoonlijk een bijzonder moment."

Cerny sluit maandag meteen aan op de training. "Václav is technisch begaafd en heeft veel snelheid in zijn spel", zegt technisch directeur Jan Streuer. "Hij kan in de voorhoede op beide flanken spelen. Voor de supporters is hij een zeer aantrekkelijke speler."

Bij FC Utrecht hoopt men Cerny sterker terug te krijgen na een jaar op huurbasis bij FC Twente. "Voor Václav is het in deze fase van zijn loopbaan erg belangrijk om speelminuten te maken in de Eredivisie. De kans daarop is voor hem nu groter bij FC Twente, dan bij FC Utrecht", aldus technisch directeur Jordy Zuidam.

De 22-jarige Cerny speelde tussen 2014 en 2019 voor Ajax en vertrok daarna naar FC Utrecht: de Tsjechische vleugelaanvaller tekende er voor drie jaar, maar kon het niet bolwerken in De Galgenwaard en werd vooral ingezet als invaller.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws