Marcellis van accountmanager tot performancecoach: 'Zelf ervaren in de PSV-jeugd'

Marcellis van accountmanager tot performancecoach: 'Zelf ervaren in de PSV-jeugd'

Gepubliceerd: dinsdag 14 juli 2020 om 08:28di 14-07-2020 om 08:28

Dirk Marcellis moest in 2018 noodgedwongen stoppen als speler van PEC Zwolle, heeft niet de ambitie om hoofdtrainer te worden, maar is in de voetbalwereld blijven hangen. De drievoudig Oranje-international uit Horst was enige tijd accountmanager bij PEC en gaat nu als performance coach bij VVV-Venlo aan de slag.

De Noord-Limburgers maakten maandag bekend dat Marcellis (32) terug zal keren in zijn geboortestreek. "Ik kan weer in Horst gaan wonen. Ik vertrok er in 2009 met mijn toenmalige vriendin, die inmiddels mijn vrouw is. En daar zijn intussen ook nog drie kindjes bij gekomen. Thuiskomen heet zoiets, geloof ik", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Marcellis zal in zijn nieuwe functie VVV-talenten begeleiden tijdens hun overstap van de jeugdopleiding naar de hoofdmacht. "In de opleiding van PSV heb ik zelf ervaren wat er allemaal komt kijken bij het vak van beginnend prof", spreekt de oud-verdediger van PSV, AZ, NAC Breda en PEC uit eigen ervaring. "Hoe ga je met de druk en verwachtingen om? Hoe blijf je rustig onder meningen van buitenstaanders? Met dat soort zaken wil ik jonge spelers helpen."

Volgens de oud-prof zitten er heel wat overeenkomsten tussen het vak van accountmanager en zijn nieuwe functie in Venlo. "En dat zit 'm met name in het aspect van netwerken, van contacten onderhouden. Als accountmanager heb ik een toptijd gehad bij PEC Zwolle, heb er heel veel van geleerd. Maar uiteindelijk denk ik dat mijn nieuwe rol net wat beter bij me past." Dat hij vanwege zijn Oranje-verleden als grote naam binnenkomt in De Koel, zegt Marcellis niet veel. "Het gaat tenslotte niet om mij, het gaat om de talenten van VVV."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws