VVV zorgt voor drieklapper met komst Demouge, Marcellis en PSV-fysio

VVV zorgt voor drieklapper met komst Demouge, Marcellis en PSV-fysio

Gepubliceerd: maandag 13 juli 2020 om 12:29ma 13-07-2020 om 12:29

Frank Demouge en Dirk Marcellis gaan aan de slag bij VVV-Venlo. Dat maakt de Limburgse club maandag bekend. Demouge gaat aan de slag als spitsentrainer, terwijl Marcellis is benoemd tot performance coach.

Demouge (38) speelde voor onder meer NEC, Willem II, FC Utrecht, Roda JC en Bournemouth en gaat vanaf het nieuwe seizoen aan de slag als spitsentrainer. "Na een gesprek met de technische staf en Stan Valckx (technisch directeur, red.) was de samenwerking snel beklonken", reageert hij. "Voor mij is dit een mooie, unieke kans om in mezelf te investeren."

"Frank was altijd een typische spits", verklaart Valckx. "Een aanspeelpunt. Iemand met een neusje voor de goal. Die kwaliteiten heeft hij zeker niet verloren en daar maken we dan ook graag gebruik van. Hij zal voornamelijk met onze jonge voorhoede aan de slag gaan."

Marcellis
Ook Marcellis tekent bij VVV. De drievoudig Oranje-international beëindigde ruim twee jaar geleden zijn carrière, ging in een commerciële functie aan de slag bij PEC Zwolle en verhuisde onlangs naar Limburg. Hij wordt als performance coach verantwoordelijk voor de doorstroming van jeugd naar het eerste elftal.

"Als speler heb ik die weg ook bewandeld en heb ik ervaren dat het zó ontzettend belangrijk is dat je als jonge gast vanuit de club begeleiding krijgt in de, vaak grote, stappen die je zet", aldus Marcellis. "Ik ben daarnaast als rasechte Horstenaar blij dat VVV-Venlo, de profclub uit mijn eigen regio en waar ik in de jeugdopleiding ben gestart, mij nu deze fantastische kans geeft om op Eredivisie-niveau te kunnen meedraaien."

Louwers
Naast Demouge en Marcellis keert fysiotherapeut Falk Louwers terug bij VVV, na één seizoen bij PSV. "Falk heeft in Eindhoven een jaar lang meegedraaid op top-Eredivisie-niveau. Dat werpt z’n vruchten af", aldus Valckx. "Wij zijn blij dat we gebruik kunnen maken van zijn expertise en hem weer terug hebben in De Koel."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws