Swinkels en Demouge vinden elkaar voor de derde keer: 'Waarom Arjan niet?'

Swinkels en Demouge vinden elkaar voor de derde keer: 'Waarom Arjan niet?'

Gepubliceerd: dinsdag 14 juli 2020 om 07:35di 14-07-2020 om 07:35

VVV-Venlo heeft een productieve maandag achter de rug: de Noord-Limburgers haalden onder meer spitsentrainer Frank Demouge binnen en presenteerden later op de dag routinier Arjan Swinkels. Het een had met het ander te maken, vertelt de oud-spits.

De 38-jarige Demouge en de drie jaar jongere Swinkels kennen elkaar namelijk nog van hun gemeenschappelijke Willem II- én Roda JC-periode. "Ik heb VVV op het spoor gezet van Arjan", aluds Demouge in gesprek met het Brabants Dagblad. "Mark Luijpers is hier assistent-trainer en een vriend van mij, zoals Arjan dat ook is. Waarom pakken jullie Arjan niet, zei ik toen ze op zoek gingen naar een centrale verdediger. Hij is ervaren, topfit en een goede voor de groep."

De relatie tussen de twee oud-ploeggenoten zal in Venlo iets anders zijn dan in Tilburg en Kerkrade. "We kennen elkaar al heel lang, zijn met elkaar op vakantie geweest, dat soort dingen. Maar hier is hij een van de spelers en ik een van de stafleden. Daar hebben we het samen over gehad en dat gaat zeker goed komen."

Demouge ziet het namelijk niet gebeuren dat hij nog een rentree als speler maakt, à la Arjen Robben. "Zit er voor mij niet meer in, haha. Ik heb twee kapotte knieën en de conditie van een wijkagent. Nee, ik vind het mooi om hier spitsentrainer te mogen zijn", vertelt de Nijmegenaar, die sowieso nog genoeg te doen heeft. "Daarnaast run ik nog een voetbalschool met Ard van Peppen en ben ik komend seizoen hoofdtrainer van de amateurs van Heer in Maastricht. Dus ik vermaak me wel."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws