'Clubs staan in de rij voor Vertonghen, Ajax lijkt definitief te zijn afgehaakt'

'Clubs staan in de rij voor Vertonghen, Ajax lijkt definitief te zijn afgehaakt'

Gepubliceerd: dinsdag 14 juli 2020 om 15:28di 14-07-2020 om 15:28

Het contract van Jan Vertonghen bij Tottenham Hotspur loopt af en daardoor is hij voor veel clubs een interessant transfertarget. Volgens The Telegraph heeft ook Manchester City voorzichtig geïnformeerd naar de Rode Duivel.

Vertonghen zelf zou naar verluidt geduldig afwachten, zo valt te lezen in de Engelse krant. De linksbenige verdediger wil komend seizoen het liefst Champions League spelen in een mooie stad voor een mooi salaris. Een nieuwe taal leren en de contractduur zijn ook zaken waar de Belg rekening mee houdt.

Spanje en Italië zijn mogelijke bestemmingen met Internazionale, AS Roma en Napoli als mogelijke clubs. In Spanje zijn Real Betis, Sevilla en Valencia op zoek naar een linksbenige verdediger. Ook kan Vertonghen in Engeland blijven. Manchester City speurt ook naar een extra verdediger en Pep Guardiola heeft een lijstje met dure topverdedigers, maar Vertonghen zou de goedkope optie zijn en de Belgisch international past binnen het profiel wat de club zoekt.

Op het lijstje dat in The Telegraph te lezen valt wordt ook Ajax genoemd, maar de interesse zou 'bekoeld' zijn. De Belg wordt al lang gelinkt aan een terugkeer naar Amsterdam en het naderende vertrek van Sven Botman kan daar ook een rol in spelen, maar het lijkt er niet op dat een comeback aan de orde is. Directeur voetbalzaken Marc Overmars liet eerder al weten dat hij Vertonghen niet nodig heeft.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws