Schalke boos om 'wangedrag': aanvaller traint in shirt van aartsrivaal Dortmund

Schalke boos om 'wangedrag': aanvaller traint in shirt van aartsrivaal Dortmund

Gepubliceerd: dinsdag 14 juli 2020 om 19:09di 14-07-2020 om 19:09

Schalke 04 heeft Rabbi Matondo berispt, nadat op social media een foto opdook van de aanvaller in een shirt van aartsrivaal Borussia Dortmund. Dat vertelt sportief directeur Jochen Schneider aan Kicker.

Nu het seizoen in de Bundesliga is afgelopen, houdt de negentienjarige Welshman zijn conditie in eigen land op peil met hulp van een personal trainer. Die plaatste op Instagram beelden van Matondo, die zich in een Dortmund-shirt van vriend Jadon Sancho in het zweet werkte. De twee speelden eerder samen in de jeugd van Manchester City.

Matondo wekte de woede van de Schalke-fans en ook het bestuur van Die Königsblauen kan de actie niet waarderen. "Via de telefoon heb ik hem meer dan duidelijk gemaakt wat ik van zo'n onbezonnen daad vind", zegt Schneider. "Hij mag dan pas negentien jaar zijn, maar dit mag hem absoluut niet gebeuren. Hij zal in elk geval zijn excuses moeten aanbieden richting de fans en zich op het veld moeten revancheren voor zijn wangedrag."

Matondo kwam het afgelopen seizoen 22 keer in actie voor Schalke. Daarin was hij tweemaal trefzeker. Het was een teleurstellend jaar voor de club uit Gelsenkirchen, die als twaalfde eindigde in de Bundesliga.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hoe dom kun je zijn?! Schalke-aanvaller @rabbimatondo traint in zijn vrije tijd in het shirt van uitgerekend @bvb09 en heeft zich de woede van zijn eigen fans op de hals gehaald! 🙄🤭🤯

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur) op

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws