ED: PSV trekt op aanraden Schmidt naar Duitsland in voorbereiding: twee oefenduels

ED: PSV trekt op aanraden Schmidt naar Duitsland in voorbereiding: twee oefenduels

Gepubliceerd: dinsdag 14 juli 2020 om 23:40di 14-07-2020 om 23:40

PSV gaat het volgend seizoen in de voorbereiding anders aanpakken dan voorgaande jaren. De club uit Eindhoven verruilt het vertrouwde Verbier in Zwitserland in voor een trainingskamp in het Duitse Marienfeld.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De nieuwe PSV-trainer Roger Schmidt wilde liever in Duitsland op trainingskamp, aangezien hij de in het profvoetbal gerenommeerde locatie nabij Bielefeld goed kent. Zo trainde hij er ook al met zijn oude clubs Bayer Leverkusen en Beijing Guoan. PSV vestigt zich in het Hotel-Resicence 'Klosterpforte'. Ajax kent de locatie ook goed: de Amsterdammers trokken in 2018 al naar 'Klosterpforte'.

Het grootste voordeel aan de nieuwe locatie in Duitsland is de reisafstand. De vorige jaren was PSV twee dagen kwijt aan het reizen, terwijl de afstand vanaf Eindhoven nu ongeveer 250 kilometer is. PSV wil tijdens het trainingskamp in Duitsland twee oefenwedstrijden spelen, maar tegenstanders heeft de club nog niet gevonden.

Het is hoogst onzeker of PSV later in het seizoen nog naar Zuid-Europa trekt. De clubleiding wil in deze periode vol onzekerheid een financiële risico's nemen. Het is de bedoeling dat PSV in aanloop naar het nieuwe seizoen zes of zeven oefenwedstrijden gaat spelen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws