'Stel dat Feyenoord was gekomen, dan weet ik niet of ik dat wel had gewild'

'Stel dat Feyenoord was gekomen, dan weet ik niet of ik dat wel had gewild'

Gepubliceerd: woensdag 15 juli 2020 om 07:44wo 15-07-2020 om 07:44

Laatste update: woensdag 15 juli 2020 om 08:08wo 15-07-2020 om 08:08

Jerdy Schouten vindt het opvallend dat veel goede voetballers uit de regio Rotterdam nooit voor Feyenoord gespeeld hebben. De middenvelder van Bologna is er zelf één van: ondanks het feit dat hij voor een prikkie op te halen was bij ADO Den Haag en later Excelsior, sloeg Feyenoord niet toe.

En Schouten is niet de enige, zo viel Marco van Basten ooit op tijdens een analyse voor FOX Sports. Spelers als Denzel Dumfries, Marten de Roon en Rick van Drongelen speelden nooit voor Feyenoord, ook al werden ze in Rotterdam en omstreken opgeleid. Vincent Janssen en Oussama Idrissi speelden wel in de jeugd, maar werden niet goed genoeg bevonden. "Ik weet niet wat ik hiervan moet zeggen", zegt Schouten in Voetbal International. "Het is best opvallend dat veel goede voetballers uit de regio Rotterdam nooit voor Feyenoord hebben gespeeld."

"We hebben allemaal wel wat met de club, denk ik, alleen is het er nooit van gekomen. Dan vind ik het toch mooi te zien dat ieder op zijn eigen manier goed is terechtgekomen", aldus Schouten. "Carrières zijn niet te voorspellen. We kunnen nu wel over Feyenoord speculeren, alleen zijn ze nooit geweest. En stel dat het wél zo was, dan weet ik niet of ik wel had gewild. Het moet allemaal maar net goed passen en ik had het geluk dat het zo was bij Telstar, Excelsior en nu Bologna."

De 23-jarige Schouten, die sinds dit seizoen grote indruk maakt voor Bologna, doorliep de jeugdopleiding van Den Haag en stapte in 2017 over naar Telstar, waar hij in een jaar een transfer naar Excelsior verdiende. In 2019 betaalde Bologna drie miljoen euro voor hem.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws