Grapjes na Feyenoord-overstap: 'Bij Veronica Inside vooral. Hoort er allemaal bij'

Grapjes na Feyenoord-overstap: 'Bij Veronica Inside vooral. Hoort er allemaal bij'

Gepubliceerd: woensdag 15 juli 2020 om 07:06wo 15-07-2020 om 07:06

Laatste update: woensdag 15 juli 2020 om 07:10wo 15-07-2020 om 07:10

Joris van Dijk besloot midden in de coronacrisis om Madurodam te verlaten en commercieel directeur van Feyenoord te worden. De 46-jarige Hagenaar kon de lokroep van zijn droomclub niet weerstaan, zo vertelt hij in het Algemeen Dagblad.

De coronacrisis zorgde wel voor een dilemma, aldus Van Dijk, die nu twee weken werkzaam is in Rotterdam. "Kon ik Madurodam in die fase na tien jaar verlaten? Maar in mei mocht het park weer open en de banken gaven aan dat het park anderhalf jaar vooruit zou kunnen", zegt de nieuwe commercieel directeur. "Ik heb er heel goed over nagedacht, maar Feyenoord is mijn club. Ik kom al zo lang in de Kuip. Een oom van mij stond bij de opening in 1937 op het veld en 75 jaar later weer. Als Feyenoord komt, is het alsof het droomhuis van de buren opeens te koop staat. Dan moet je snel ja zeggen, die kans komt niet wekelijks voorbij."

Van Dijk heeft direct een zware klus gekregen: het binden van fans aan de club ondanks de coronacrisis. "Op commercieel gebied zijn dit zeer uitdagende tijden", zegt de beleidsman. "In voetbaltermen: we kijken nu eerst vanuit een gesloten defensie. We willen de seizoenkaarthouders behouden en de mensen aan de zakelijke kant. En straks, als de bal weer gaat rollen, moeten we proberen door te pakken."

Zijn overstap van Madurodam naar Feyenoord zorgde ook voor de nodige hilariteit in voetballand. "De leukste grap? Ik ken ze inmiddels allemaal wel. Een klein salaris, een kleine overstap, kleine ideetjes, noem het maar op", zegt Van Dijk. "Bij Veronica Inside vooral. Het hoort er allemaal bij toch?"

Van Dijk is de opvolger van Mark Koevermans, die vorig jaar doorschoof naar de positie van algemeen directeur.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws