Transfervrije Boere hoopt op 'promotie': Vergelijk het met onderkant Eredivisie

Transfervrije Boere hoopt op 'promotie': "Vergelijk het met onderkant Eredivisie"

Tom Boere is op zoek naar een nieuwe club in Duitsland. De 27-jarige spits is transfervrij na zijn vertrek bij derdeklasser Uerdingen en hoopt promotie te kunnen maken.

Boere, die negen keer scoorde in de 3. Liga, heeft het naar zijn zin in Duitsland. "Vergelijk het met onderkant Eredivisie, bovenkant eerste divisie. Echt een prima niveau", zegt de oud-speler van FC Twente in gesprek met Bananenflanke. "Toch hoop ik een stapje omhoog te maken, misschien wel naar de Tweede Bundesliga. Maar een ander land is ook heel goed mogelijk. Er spelen wel wat dingen ja. Ik wacht rustig af."

Met zijn vertrek bij Uerdingen sluit Boere een roerige periode af. Er gebeurde nogal wat tijdens zijn eenjarige verblijf bij de club. Zo werd de trainer die hem haalde, Heiko Vogel, vrijwel meteen ontslagen. Een dag voor diens ontslag stormde de Russische investeerder Mikhail Ponomarev nog de kleedkamer binnen om de coach en de spelers ervan langs te geven. Een trainingskamp in Italië viel volledig in het water omdat het veld een zandvlakte bleek te zijn en de opvolger van Vogel, Stefan Effenberg, stapte in mei zelf op bij de club.

"Ik heb het er naar mijn zin gehad, alleen is er ontzettend veel gebeurd tijdens mijn verblijf. Van rust en stabiliteit binnen de club was geen sprake. En ik had niet het gevoel dat de ambitie om te promoveren snel omgezet kon worden in daden", aldus Boere.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s