Van Veldhoven: 'Zorgen voor PSV, Willem II, NAC? Hopelijk over vier, vijf jaar...'

Van Veldhoven: 'Zorgen voor PSV, Willem II, NAC? Hopelijk over vier, vijf jaar...'

Gepubliceerd: woensdag 15 juli 2020 om 14:42wo 15-07-2020 om 14:42

Voor het zieltogende Lommel SK ziet de wereld er plotseling heel anders uit. Na de overname door de City Football Group heeft de club plotseling veel meer mogelijkheden gekregen: de beoogde opmars van de tweedeklasser heeft bovendien een Nederlands tintje.

De geboren Nederlander Harm van Veldhoven is de algemeen directeur in Lommel, assistent-trainer Peter van der Veen kwam recentelijk over van de KNVB en Stijn Wuytens ging na in totaal elf jaar Nederland weer in zijn geboorteland voetballen. "De ziel verkopen aan een grote club? Zo zie ik het niet. Ik denk dat je mee moet met je tijd, de wereld staat niet stil", aldus Van Veldhoven tegenover de NOS. "Je ziet het met bedrijven en fusies, dat dit noodzakelijks is om door te groeien. Bij voetbal is het ook zo. Ik ben er absoluut voorstander van om de combinatie te zoeken, anders sneeuw je onder."

De jeugdopleidingen van de  Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-clubs uit Noord-Brabant krijgen er een nieuwe concurrent bij, op een steenworp van Eindhoven. "Of PSV, Willem II en NAC zich zorgen maken? Nu niet, ik hoop dat ze dat over een jaar of vier, vijf wel moeten gaan doen", lacht Van Veldhoven. "Wij moeten vooral kijken naar onszelf, om dit als een goed huwelijk te laten slagen. Maar als je een talent uit deze regio bent, moet je over een jaar of vijf voor Lommel kiezen, ja."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws