'Dat de keuze op Ajax valt, is het resultaat van een zeer lang en gedegen proces'

'Dat de keuze op Ajax valt, is het resultaat van een zeer lang en gedegen proces'

Gepubliceerd: donderdag 16 juli 2020 om 16:12do 16-07-2020 om 16:12

FC Nordsjaelland is ontzettend trots op Mohammed Kudus, die donderdag zijn transfer naar Ajax afrondde. Technisch directeur Jan Laursen van de Deense club prijst de ontwikkeling van de negentienjarige Ghanees.

Kudus verruilde de Right to Dream Academy in zijn geboorteland twee jaar geleden voor Nordsjaelland. "De reis en ontwikkeling van Kudus bij ons is fantastisch geweest. We moeten een groot compliment maken aan hem, de vele coaches en medewerkers en zijn teamgenoten, die allen hebben bijgedragen aan de grote stap die hij nu klaar is om te zetten", zegt Laursen op de clubsite.

"Dat de keuze uiteindelijk op Ajax valt, is het resultaat van een lang en zeer gedegen proces waarbij ze hem van dichtbij hebben gevolgd", vervolgt de Nordsjaelland-directeur. "Ze hebben hem een plan voorgeschoteld zodat hij zijn ontwikkeling kan voortzetten. We hopen allemaal dat hij zijn enorme potentieel in de toekomst weet te realiseren."

Volgens Laursen is Kudus door zijn tijd bij de Right to Dream Academy de 'sterke man en sterke speler die hij vandaag is'. "Wij zijn ontzettend trots op zowel Kudus, zijn gehele reis en het geweldige werk daarachter in Denermarken en in Ghana."

Ajax betaalt naar verluidt negen miljoen euro voor Kudus. De aanvallende middenvelder annex aanvaller tekende een contract tot medio 2025 in Amsterdam.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws