FC Twente heeft slecht nieuws: 'Goede speler, maar veel geblesseerd geweest'

FC Twente heeft slecht nieuws: 'Goede speler, maar veel geblesseerd geweest'

Gepubliceerd: donderdag 16 juli 2020 om 21:10do 16-07-2020 om 21:10

FC Twente gaat definitief niet verder met Emil Berggreen. Dat meldt TC Tubantia. De 27-jarige Deense spits liep onlangs al uit zijn contract in Enschede.

Berggreen kwam vorige zomer transfervrij over van FSV Mainz. Hij tekende een verbintenis voor één seizoen met een optie voor een extra jaar, maar van die optie maakte Twente al geen gebruik. Wel hield de 1.94 meter lange targetman nog zijn conditie op peil bij de Tukkers. Daarmee kreeg hij tevens de kans om zich nog te laten zien aan de nieuwe trainer Ron Jans.

Hoewel Berggreen zelf open stond voor een langer verblijf, heeft hij nu te horen gekregen dat Twente definitief niet met hem in zee gaat. "Hij is een goede speler, maar hij is de laatste jaren ook veel geblesseerd geweest", zegt technisch directeur Jan Streuer tegen TC Tubantia. "Daar moeten we toch rekening mee houden. En als we hem vastleggen neemt hij een plek in de selectie in."

Berggreen kwam mede door blessureleed niet verder dan dertien optredens in de Eredivisie, waarvan slechts twee als basisspeler. Hij scoorde één keer en gaf één assist. Twente zoekt nog naar twee spitsen deze zomer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws