Vijf keer wisselen voordelig voor topclub: 'Ten Hag kan die en die nog brengen'

Vijf keer wisselen voordelig voor topclub: 'Ten Hag kan die en die nog brengen'

17-07-2020 10:56
63

Andries Jonker denkt dat de nieuwe regel die vijf wissels toestaat het voetbal blijvend kan veranderen. De KNVB is nog in beraad over het toepassen van de nieuwe regel.

In eerste instantie zal vaker wisselen voordelig zijn voor de grotere club, verwacht Jonker. "Ten Hag denkt bij Ajax dan straks tegen Fortuna Sittard als hij naar de bank kijkt: ‘Ik kan die speler erin doen en die en dan kan de wedstrijd nog veranderen'", zegt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "De trainer van Fortuna denkt misschien wel van: ik kan die reservespeler er wel ingooien, maar wat maakt dat uit."

Toch stelt de Telstar-trainer dat de stap van drie naar vijf wissels ervoor zal zorgen dat het voetbal straks blijvend kan veranderen. "Dit leek een tijdelijke regel, die vijf wissels. Vanwege de corona en de hoeveelheid wedstrijden. Maar is het dat ook als het weer helemaal normaal is? Het is wel een grote stap van drie naar vijf wissels. Ik sluit niet uit dat we in de toekomst doorlopend gaan wisselen. Zoals in het hockey."