Luijckx en Roda JC verrassen: ervaren Noord-Hollander keert na zes jaar terug

Luijckx en Roda JC verrassen: ervaren Noord-Hollander keert na zes jaar terug

Gepubliceerd: vrijdag 17 juli 2020 om 16:48vr 17-07-2020 om 16:48

Laatste update: vrijdag 17 juli 2020 om 16:59vr 17-07-2020 om 16:59

Verrassend nieuws uit Zuid-Limburg: Kees Luijckx keert terug bij Roda JC. De 34-jarige Noord-Hollander speelde tijdens het seizoen 2013/2014 al in het Parkstad Limburg Stadion en heeft voor één seizoen getekend.

Luijckx degradeerde in 2014 met Roda uit de Eredivisie en beproefde daarna zijn geluk in het buitenland. De voorbije jaren was hij actief voor het Deense Silkeborg, nu keert de oud-speler van onder meer AZ, Excelsior, ADO Den Haag en NAC Breda terug op de Nederlandse velden.

Eerder op de vrijdag had Luijckx tegenover Voetbal International al gezinspeeld op een terugkeer in Kerkrade. "Roda is zeker nog een club waarvoor ik mezelf wel zie spelen. Of het zover komt, is afwachten", liet hij op dat moment nog weten. Inmiddels heeft hij dus zijn handtekening gezet. "Toen Jeffrey van As (de technisch directeur, red.) me belde of ik mee wilde bouwen aan het nieuwe Roda JC, heb ik niet getwijfeld. Ik wil mijn ervaring op en naast het veld graag inzetten", vertelt hij aan de Roda-kanalen.

Van As denkt er ook zo over: Luijckx - na Thijmen Goppel, Xander Lambrix en Stefano Marzo de vierde zomerse aanwinst - moet Roda op sleeptouw nemen. "Kees brengt veel ervaring mee. Hij maakte al jong deel uit van verschillende Oranje-selecties, speelde bij AZ en in het buitenland. Ik ben blij dat hij in Kerkrade zijn kennis en ervaring komt overbrengen. Hij wordt een van de leiders van het elftal."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Keert Roda JC binnen drie jaar terug in de Eredivisie?

Ja
44%
Nee
56%
(2908 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws