'Setién mag voorlopig aanblijven bij Barça ondanks aanval van Messi'

'Setién mag voorlopig aanblijven bij Barça ondanks aanval van Messi'

Gepubliceerd: zaterdag 18 juli 2020 om 08:30za 18-07-2020 om 08:30

Quique Setién hoeft voorlopig niet te vrezen voor een ontslag als trainer van FC Barcelona. Dat is de uitkomst van een crisisoverleg tussen de 61-jarige oefenmeester en het bestuur, waaronder voorzitter Josep Maria Bartomeu, zo melden Catalaanse media.

Setién zit in ieder geval zondag tegen Deportivo Alavés op de bank en alles wijst erop dat hij ook op 8 augustus in het Champions League-duel met Napoli nog van de partij is. Zodra het seizoen in La Liga is afgelopen, krijgen de spelers van Barcelona een kleine week vrij om bij te komen, voordat de voorbereiding op de eindfase van het miljardenbal begint.

Alleen als Setién zelf de handdoek gooit, is hij in augustus geen trainer meer van Barça, zo claimt Diario Sport. De coach is aangeslagen na de 1-2 nederlaag tegen Osasuna. Zowel door het resultaat als de harde kritiek van Lionel Messi. Hij ervoer de uitspraken van de Argentijnse aanvoerder als een directe aanval op zijn functioneren. Setién plaatste zelf al openlijk vraagtekens bij zijn toekomst.

Ook volgens El Mundo Deportivo toonde de uithaal van Messi aan dat Setién niet op één lijn zit met de zwaargewichten in de selectie. Sommige spelers zien in de oefenmeester niet de ideale persoon om het tij te keren. Toch hoeft geen 'drastische beslissing' over de toekomst van Setién te worden verwacht, nu de Catalanen door Real Madrid zijn onttroond als landskampioen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws