Van Persie: 'We hebben het over hem gehad, maar hij was absoluut fantastisch'

Van Persie: 'We hebben het over hem gehad, maar hij was absoluut fantastisch'

19-07-2020 09:34
34

Robin van Persie bestempelde David Luiz vorige maand als de zwakste schakel van Arsenal, maar de topscorer aller tijden van Oranje nam na de 2-0 zege op Manchester City zijn petje af voor de verdediger van The Gunners.

De 33-jarige Luiz werd verguisd na de 3-0-nederlaag tegen Manchester City in het eerste duel na de coronapauze. Ook Van Persie hield zich niet in. Met de zege in de halve finale van de FA Cup én een foutloos optreden op Wembley nam de Braziliaan zaterdag sportieve revanche, concludeert de voormalig aanvaller van de Londenaren.

"Arsenal was ongelooflijk. Het was heel mooi om te zien", vertelde Van Persie als analist bij BT Sport. "Ze speelden heel compact. In de tweede helft zag je Manchester City naar voren drukken, maar ze hielden de ruimtes klein. Ik wil er één speler uitlichten en dat is David Luiz. We hebben het eerder over hem gehad, maar vanavond gooide hij zichzelf voor elke bal. Hij was absoluut fantastisch."

Luiz was zelf vooral vol lof over de teamprestatie van Arsenal. "We worden beter. De motivatie was heel goed en ik ben blij voor het team. We hebben nu een finale te spelen en we gaan die proberen te winnen voor de club, want deze club verdient het om een beker te winnen."

De mandekker stond nog heel even stil bij de voor hem dramatische vorige ontmoeting met City. "Dat hoort bij voetbal. Ik heb geleerd dat voetbal over overleven gaat. Ik heb iedere dag na mijn fouten hard gewerkt en nog harder gewerkt voor het team."