Cruijff wekt woede en onbegrip: 'Hij misleidt ons en is drukker met Barça'

Cruijff wekt woede en onbegrip: 'Hij misleidt ons en is drukker met Barça'

19-07-2020 19:28
35

Jordi Cruijff heeft het verbruid bij de voetbalbond van Ecuador. De bondscoach annuleerde deze week op het laatste moment zijn vlucht naar het Zuid-Amerikaanse land en dat is voor bestuurslid Carlos Galarza de druppel die de emmer doet overlopen.

Galarza noemt de absentie van bondscoach Cruijff tegenover El Universo 'een aanfluiting en schande'. Na zijn aanstelling in januari 2020 leidde de 46-jarige Nederlander - mede door de coronacrisis - nog geen enkele training of interland van Ecuador. Afgelopen vrijdag zou hij eindelijk terugkeren, maar hij cancelde zijn vlucht om na te denken over zijn toekomst.

"Het is een aanfluiting. Jammer dat het Ecuadoraanse voetbal op deze manier wordt behandeld. Wij verdienen respect", foetert Galarza. "Hoe kan Cruijff ons zo misleiden? Als iemand niet op zijn plek is en zich niet lekker voelt, moet hij oprecht zijn en vertrekken."

De verwachting is dat Cruijff komende dinsdag zijn congé krijgt tijdens de bestuursvergadering van de Ecuadoraanse voetbalbond (FEF). Galarza wijst op het aanzienlijke salaris van Cruijff, die de laatste zeven maanden 800 duizend euro zou hebben geïncasseerd, ondanks dat hij nauwelijks werk kon verrichten.

"Het is niet te verantwoorden tegenover de Ecuadoraanse werknemer, die gemiddeld 450 dollar per maand verdient", zegt Galarza, die het idee heeft dat Cruijff liever in Barcelona is. "We hebben kunnen zien dat Barça naast de landstitel heeft gegrepen in Spanje. Daar is Cruijff drukker mee dan met ons."