'Messi accepteert uitnodiging Setién: wapenstilstand bij FC Barcelona'

'Messi accepteert uitnodiging Setién: wapenstilstand bij FC Barcelona'

20-07-2020 07:57 Laatste update: 08:12
8

Lionel Messi en Quique Setién hebben zondag in de aanloop naar Deportivo Alavés - FC Barcelona een uur met elkaar om tafel gezeten. Dat meldt Mundo Deportivo.

Barça moest afgelopen donderdag het kampioenschap definitief laten aan Real Madrid. Tot overmaat van ramp was laagvlieger Osasuna met 1-2 te sterk in Camp Nou. Het leidde na het laatste fluitsignaal tot een ongekende tirade van Messi. Op de dag van de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, nodigde Setién zijn aanvoerder uit voor een gesprek.

De twee spraken volgens Mundo Deportivo een uur met elkaar. 'Setién vond dat het probleem moest worden aangepakt', klinkt het. 'De twee stonden oog in oog met elkaar en presenteerden hun standpunten. Ondanks het feit dat ze weinig met elkaar hebben, waren Messi en Setién het erover eens dat ze strijden voor hetzelfde doel.'

Het gesprek had een positief effect op Barça: de Catalaanse grootmacht gaf onder leiding van Messi voetballes aan Alavés (0-5). Volgens Mundo Deportivo is echter nog niet alles koek en ei. 'Misschien is het slechts een wapenstilstand tussen Messi en Setién, maar eindelijk zitten ze even op één lijn.'

Nieuw record Messi
Messi is zondagavond voor de zevende keer in totaal en vierde keer op rij topscorer van La Liga geworden. De Argentijnse vedette (33) deelde het record met Telmo Zarra, de Baskische spits van Athletic Bilbao die in de jaren 40 en 50 zes keer topscorer van Spanje werd. Hij maakte dit seizoen vier doelpunten meer dan Karim Benzema van Real Madrid.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie