Gent op ramkoers met grote ster: 'David is in strijd met de FIFA-reglementen'

Gent op ramkoers met grote ster: 'David is in strijd met de FIFA-reglementen'

Gepubliceerd: maandag 20 juli 2020 om 08:27ma 20-07-2020 om 08:27

Jonathan David en KAA Gent liggen op ramkoers. De Canadese spits wordt begeerd door half Europa, heeft zijn zinnen gezet op een zomertransfer naar Lille OSC, maar krijgt geen medewerking van zijn Belgische werkgever. Voorzitter Ivan de Witte is niet blij met de situatie.

De woede van De Witte richt zich vooral op de zaakwaarnemer van David. "De makelaar is opportunistisch. Hij probeert zo veel mogelijk te verdienen", reageert de Gent-voorzitter in Het Laatste Nieuws. "David is er al op bezoek geweest, heeft al contractbesprekingen gedaan. Terwijl wij daar nooit toestemming voor gegeven hebben. Dat is in strijd met de FIFA-reglementeringen."

Gent begint met grote ambities aan het seizoen 2020/2021. De Buffalo's willen zich plaatsen voor de groepsfase van de Champions League, een missie die een stuk haalbaarder wordt met David in de gelederen. De twintigjarige aanvaller wil echter koste wat kost naar Lille. De Witte: "Ons doel blijft hetzelfde. Wij willen David houden. Ook als er een verhoogd bod zou binnenlopen."

Afgelopen weekend bleef David nog aan de kant in het oefenduel tussen Gent en Club Brugge (2-3). Lille bracht tevergeefs een bod van 25 miljoen euro uit.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws