Update: 'Mulder en Heerenveen akkoord, doelman wordt donderdag gepresenteerd'

Update: 'Mulder en Heerenveen akkoord, doelman wordt donderdag gepresenteerd'

Gepubliceerd: maandag 20 juli 2020 om 12:08ma 20-07-2020 om 12:08

Laatste update: maandag 20 juli 2020 om 19:29ma 20-07-2020 om 19:29

SC Heerenveen heeft een nieuwe doelman. Erwin Mulder (31) komt op de honderdste verjaardag van de Friese club over van Swansea City.

Dat melden het Algemeen Dagblad en Voetbal International maandag. Mulder liep uit zijn contract bij Swansea en kost Heerenveen dus geen transfersom. De Friese club had geen keepers meer na het vertrek van Warner Hahn, Filip Bednarek en Trevor Doornbusch.

De bij Feyenoord opgeleide Mulder (31) stond tussen 2015 en 2017 al onder de lat bij Heerenveen, voordat hij naar Swansea City vertrok. Bij de Championship-club was hij voornamelijk bankzitter, maar kon hij wel verlengen.

Mulder had afgelopen weekend een basisplaats, omdat Swansea's eerste doelman geblesseerd was. Vermoedelijk werkt hij aanstaande woensdag nog de laatste laatste speelronde in het Championship af. Vervolgens zal hij zich melden in Heerenveen.

"Erwin wil graag terug naar Nederland", liet Raymond Vissers, keeperstrainer van Heerenveen, eind juni al weten. "Of Heerenveen een optie is? Ik denk het wel, alleen denk ik dat het financieel moeilijk zal zijn. Maar het is gewoon een degelijke keeper, absoluut."

Heerenveen had ook belangstelling voor Robbin Ruiter, maar de doelman van PSV bleek te duur. Willem II is nu de belangrijkste gegadigde voor hem.

Update: Heerenveen heeft zich zo goed als verzekerd van de diensten van Erwin Mulder. De doelman komt transfervrij over van Swansea City en tekent volgens Omrop Fryslân op donderdag een contract bij de club uit Friesland. Heerenveen was met spoed op zoek naar een doelman, aangezien nu alleen de zeventienjarige Jaimy Kroesen een optie is onder de lat.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws